Beseda s Ervínom Veličom

28.02.2011 22:13

Dňa 22.1.2010 sa uskutočnila beseda s horolezcom a horským vodcom Ervínom Veličom, ktorú usporiadal turistický oddiel Ondrobrus. O 18. hod. sa v kinosále zišlo asi 150 ľudí, ktorí si prišli vypočuť jeho zaujímavé rozprávanie o horách.

  
Ervín Velič pochádza z neďalekého Lopeja a horolezectvu sa venuje dlhé roky. Okrem Tatier pôsobil v mnohých pohoriach sveta. Po absolvovaní kurzu horských vodcov s medzinárodnou licenciou UIAGM /medzinárodná asociácia horských vodcov/, sa stal členom Národnej asociácie horských vodcov v SR a je aj členom tímov horských vodcov v Chamonix a na Novom Zélande.


Prednášku začal premietaním diapozitívov a veľmi zaujímavým rozprávaním o najvyššom horstve sveta – Himalájach, kde pôsobil ako člen reprezentačného družstva pri výstupe na Dhaulágiri. Všetkých veľmi zaujali aj obrázky a rozprávanie o Fanských horách v Tadžikistane, keďže je to pre mnohých takmer neznáma krajina Veľmi pútavo rozprával p.Velič o vodení v Alpách a o svojom pôsobení na Alijaške na Mt.Mc.Kinley, na Novom Zélande, ale aj vo Vysokých a Nízkych Tatrách. Popri premietaní a rozprávaní bol čas aj na odpovede na otázky z hľadiska.


Táto akcia bola vydarená a my sme prežili veľmi zaujímavý večer. Dúfame, že sa medzi nami dobre cítil aj pán Velič a opäť prijme pozvanie na podobnú akciu. Už teraz sa tešíme filmy, ktoré nebolo možné teraz premietať pre zlyhanie techniky.
Za skvelý večer patrí poďakovanie pánovi Veličovi, ľuďom za hojnú účasť a všetkým, ktorí zabezpečovali celú akciu.
HORE ZDAR!